За Борисов положението не изглежда добро.  Освен корупционните разкрития в

...
За Борисов положението не изглежда добро.  Освен корупционните разкрития в
Коментари Харесай

Германски медии: За Борисов положението не изглежда добро

За Борисов ситуацията не наподобява положително.  Освен корупционните разкрития в последните месеци и информацията, че водачи на опозицията са били подслушвани, Съединените щати също очевидно се разграничават от Борисов, написа австрийският ежедневник, отбелязва и австрийският “Дер Щандарт ”..

“Наскоро администрацията на Джо Байдън наложи санкции срещу високопоставените държавни чиновници Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов, някогашния хазартен необут Васил Божков, някогашния народен представител, медиен магнат и олигарх Делян Пеевски и някогашния началник на тайните служби Илко Желязков поради обвинявания в корупция. ”, се споделя в обявата. 

През последната година против Борисов се обърна освен огромната част от българското общество, само че и външни сътрудници, написа пък Дойче Веле.

" Протестите канализираха публичното неодобрение и му дадоха ясно изражение ", споделя политологът Димитър Ганев пред ARD. 60 % от популацията поддържаха миналогодишните митинги и се сътвори атмосфера на непоносимост към държавното управление на Борисов. 

След неуспеха на опитите да се образува кабинет след парламентарните избори на 4 април, властта бе поета от длъжностен кабинет. А той съумя да притегли съществено внимание като “систематично преследваше корупцията и откри невнесени отговорности към бюджета в размер на милиарди.

" Бяхме доста стимулирани и искахме да покажем на обществото, че политика с нулева корупция ще ни изведе напред ", казва служебният министър на стопанската система Кирил Петков. Петков е убеден, че и идващият кабинет ще резервира същия курс - на ръководство “без корупция ”.

" Борисов упреква служебния кабинет в антидемократична политика, гнет и репресии. Сега неговата партия ГЕРБ се бори с “Има подобен народ ” на Слави Трифонов, отбелязва немската социална телевизия. Но даже и партията на Борисов да завоюва, никой различен няма да се коалира с нея и те ще останат в съпротива ", изяснява Димитър Ганев пред немското издание.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР